I dag havde jeg tidligt fri, så ville bruge noget af min tid på at bage cupcakes. De blev virkelig lækre! Men min frosting blev en smule flydende, må jeg gøre bedre næste gang :-)
Chokolade cupcakes
6 spsk Smør
300g Mørk chokolade (groft hakket)
3 store æg
2 ½ dl sukker
2 dl mel
¼ tsk Bagepulver
½ dl kakaopuver
- Forvarm
ovnen til 175 grader. Smør 12 muffinsforme med olie eller andet fedtstof og
stil dem til side.
- Smelt smørret
sammen med 3/4 chokolade. Rør rundt til blandingen er fin og glat. Fjern gryden
fra varmen og stil den til side.
- Tilsæt
sukker og æg til en stor skål og pisk grundigt. Tilsæt mel, kakao og
bagepulver. Vend chokoladeblandingen i dejen og tilsæt til sidst den sidste 1/4
chokolade og vanødder (valgfrit).
- Fyld
muffinsformene med dej og sæt dem i ovnen. De skal bage ca. 20 minutter.
Hindbærfrosting
1,5 past. æggehvider
50 gr sukker
110 gr usaltet smør, meget blødt
1 tsk vanillesukker
40 gr hindbær
- Pisk
æggehvider og sukker i en skål over et vandbad til alt sukker er opløst.
- Tag
skålen af vandbadet og pisk videre indtil æggeblandingen er kold og stiv.
Det er meget vigtigt, at blandingen er blevet så kold som muligt.
- I en
anden skål piskes smør og vanille indtil det er helt blødt.
- Bland
én spiseske af den stive æggeblanding i smørblandingen mens du pisker ved
lav hastighed. Fortsæt med én spiseske æggehvider ad gangen indtil det
hele er blandet sammen. Hvis æggehvideblandingen ikke er helt kold kan det
ske, at smørret smelter når det blandes sammen, og så bliver blandingen
flydende. Det må ikke ske!
- Vend
de mosede hindbær i.
- Det kan hænde, at frostingen på dette stadie skiller. Det er fordi hindbærrene
og smør/æggeblandingen har forskellige temperaturer. Så hvis du bare fortsætter
med at piske (i laaang tid) vil det efterhånden få samme temperatur.
- Så
er der kun tilbage at dekorere kagerne og sprede glæde hos venner og
bekendte med dine smukke cupcakes!
//Cristina




Ingen kommentarer:
Send en kommentar